Άδειες Λειτουργίας Καταστημάτων

Άδειες Λειτουργίας Καταστημάτων

H Εταιρεία μας αναλαμβάνει την διεκπεραίωση σε άδειες λειτουργίας καταστημάτων

Τι περιλαμβάνει η έκδοση αδειών λειτουργίας καταστημάτων ;

Αναλαμβάνουμε όλη την γραφειοκρατική διαδικασία για άδειες λειτουργίας καταστημάτων, χωρίς την παραμικρή ανάμιξη από την πλευρά σας.

Μάθετε περισσότερα για όλη την γκάμα υπηρεσιών που προσφέρουμε.

Η έννοια της Άδειας Λειτουργίας - Γνωστοποίησης

Για την έναρξη της λειτουργίας κάθε καταστήματος οποιασδήποτε επιχειρηματικής δραστηριότητας απαιτείται πρώτα η έκδοση «Άδειας Λειτουργίας». Τα τελευταία χρόνια το νομοθετικό πλαίσιο των Αδειών Λειτουργίας των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος άλλαξε και πλέον ο ενδιαφερόμενος απλά γνωστοποιεί την έναρξη λειτουργίας καθώς και όλα τα στοιχεία της επιχείρησής του μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας “Notify Βusiness” αφού πρώτα έχει εξασφαλίσει την αντίστοιχη Βεβαίωση Εγκατάστασης από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου στον οποίο εγκαθίσταται το κατάστημα. 

Η διαδικασία αυτή λέγεται «Γνωστοποίηση Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος» και αποτελεί τον τρόπο με τον οποίο οι αρμόδιες εποπτικές αρχές ενημερώνονται από τον φορέα μιας οικονομικής δραστηριότητας για την έναρξη εγκατάστασης ή/και λειτουργίας της δραστηριότητάς του και για οποιαδήποτε μεταβολή σχετικά με αυτήν.

Άδειες λειτουργίας καταστημάτων
Άδειες λειτουργίας καταστημάτων
Ποια καταστήματα θεωρούνται υγειονομικού ενδιαφέροντος?

Ως Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος λογίζονται αυτά στα οποία γίνεται παρασκευή ή/και διάθεση ή διανομή ή εμπορία ή αποθήκευση ή συντή­ρηση τροφίμων και ποτών, καθώς και τα καταστήματα προσφοράς υπηρεσιών, εξαιτίας των οποίων μπορεί να προκληθεί βλάβη στη δημόσια υγεία, όπως αναλυτικά αναφέρονται στις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, όπως για παράδειγμα αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, ψητοπωλεία, υπεραγορές τροφίμων, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, οπωροπωλεία, κάβες, καταστήματα τυροκομίας, σφολιατοειδών, επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, αναψυχής, εστιατόρια, μπαρ, ουζερί, αναψυκτήρια, κυλικεία, καφενεία-καφετέριες, κομμωτήρια, καταστήματα περιποίησης χεριών-ποδιών, εργαστήρια tattoo και διάφορες συναφείς δραστηριότητες.

Ποια είναι η διαδικασία για την υποβολή της γνωστοποίησης?

Αρχικά διερευνάται το κατά πόσο επιτρέπεται η εγκατάσταση του συγκεκριμένου καταστήματος στη συγκεκριμένη θέση από άποψης επιτρεπόμενων Χρήσεων Γης της περιοχής, το αν το ακίνητο είναι νομίμως υφιστάμενο ή έχει αυθαιρεσίες οι οποίες θα πρέπει να τακτοποιηθούν, αν ο χώρος θεωρείται «κύριας χρήσης» κι όχι βοηθητικής (όπως π.χ. αποθήκη), κι αν επιτρέπεται η συγκεκριμένη χρήση του από τον Κανονισμό της Πολυκατοικίας στην οποία βρίσκεται.


Στη συνέχεια εκδίδεται Βεβαίωση Εγκατάστασης από τον αρμόδιο Δήμο εντός 15 ημερών από την ημερομηνία της αίτησης, στη συνέχεια πληρώνεται το αντίστοιχο Παράβολο (185,00 ευρώ για συνήθεις περιπτώσεις Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, ποσό που διαφοροποιείται στα super market ανάλογα με το εμβαδόν) και τέλος (εντός πέντε (5) μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της Βεβαίωσης Εγκατάστασης) υποβάλλεται ηλεκτρονικά η Γνωστοποίηση στο σύστημα “Notify Business”, μέσω συμπλήρωσης ειδικής φόρμας δήλωσης όλων των στοιχείων της επιχείρησης.

Φόρμα επικοινωνίας

Μην διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας για μια προσφορά ή οποιαδήποτε πληροφορία αφορά τις άδειες λειτουργίας καταστημάτων.

    Τι είπαν οι πελάτες μας

    Η συνεργασία μου με την τεχνική εταιρεία Ευρωπλάν διαρκεί χρόνια γιατί μου έχουν αποδείξει την ικανότητα τους για δημιουργία κατοικιών που ξεχωρίζουν ενώ παράλληλα είναι γνωστή η εξειδίκευση τους στις πολυτελείς εξοχικές κατοικίες, τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού όσο και σε επίπεδο κατασκευής. Προσωπικά για μένα είναι πολύ σημαντικό το να έχεις συνεργάτες το έργο των οποίων προσθέτει αξία στα χρήματα τα οποία – έτσι και αλλιώς – καλείσαι να επενδύσεις.​

    By ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    Η ποιότητα της κατασκευής ανταποκρίθηκε απόλυτα στις προδιαγραφές και τις προσδοκίες μας. Έχουμε δεύτερο οικόπεδο στην Ελούντα και όταν έρθει η ώρα να χτίσουμε, σίγουρα θα ξανά συνεργαστούμε με την Europlan.

    By ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    Ως ιδιοκτήτης τριών βιλλών στην περιοχή Πλάκας συστήνω χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα την τεχνική εταιρεία Ευρωπλάν για την διεκπεραίωση μελέτης αλλά και κατασκευής οποιονδήποτε τεχνικού έργου.

    By ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
    Βρείτε μας στα Social Media

    Welcome to Emaurri, a beginning of something truly wonderful! Create your beautiful new architecture or interior design site the easy way.

    This error message is only visible to WordPress admins

    Error: No feed found.

    Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

    Banner EUERDF
    Banner ΕΣΠΑ