Τμήμα μελετών

Η λειτουργικότητα και η κατασκευαστική τελειότητα προϋποθέτουν μια τεχνικά άρτια μελέτη. Στον τομέα αυτό έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα με διαρκή επιμόρφωση των στελεχών μας (Αρχιτεκτόνων , Πολιτικών Μηχανικών , Τεχνολόγων Μηχανικών) καθώς και με διαρκή συνεργασία με το τμήμα κατασκευών ώστε να συνδυάζουμε τον λειτουργικό σχεδιασμό με κατασκευαστικές λεπτομέρειες που δεν απογειώνουν τα κοστολόγια των μελετών μας. Αναλυτικά το τμήμα Μελετών διαχειρίζεται τους παρακάτω τομείς:Αρχιτεκτονικές Μελέτες κατοικιών / ξενοδοχείων / επαγγελματικών χώρων.
Σχεδίαση από Διπλωματούχους Αρχιτέκτονες – στελέχη της εταιρείας μας – οι οποίοι αξιοποιούν και ταξινομούν με βάση την εμπειρία τους τις πληροφορίες που συλλέγουν από τον πελάτη για τις ανάγκες του και δημιουργούν μελέτες λειτουργικές , μελέτες που σέβονται το μοναδικό περιβάλλον της περιοχής όπου υλοποιούνται.

Διακόσμηση – Μελέτη εσωτερικών χώρων κατοικιών / καταστημάτων.
Έχοντας την δυνατότητα χρήσης σύγχρονων μέσων σχεδίασης , μπορούμε να μελετήσουμε , σχεδιάσουμε και αποδώσουμε σε εικονική πραγματικότητα τον εσωτερικό χώρο οποιουδήποτε τεχνικού έργου. Βλέποντας εικόνα από την σχεδιαζόμενη επέμβαση στον χώρο σας , με ενσωμάτωση των επιλεγέντων υλικών , μπορείτε να κάνετε αλλαγές και επεμβάσεις , που κάτω από άλλες συνθήκες θα μπορούσατε να κάνετε μόνο κατά την διάρκεια της κατασκευής , έχοντας συνήθως άσχημα αποτελέσματα στον οικονομικό προγραμματισμό του έργου.

Μελέτη εξωτερικών διαμορφώσεων.
Αξιοποιώντας την τεράστια εμπειρία μας σε μελέτες περιβάλλοντος χώρου και διαθέτοντας σύγχρονα μέσα για την μελέτη αυτών μπορούμε να σας προτείνουμε ιδανικές λύσεις για τον χώρο σας , οι οποίες πάντα συνοδεύονται από προεκτίμηση κόστους κατασκευής.

Τρισδιάστατη και φωτορεαλιστική απεικόνιση κτιρίων με παράλληλη εφαρμογή υλικών. Φωτομοντάζ του μοντέλου αυτού στον χώρο.
Είναι πραγματικά εκπληκτικές οι δυνατότητες που παρέχονται σήμερα μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών , όπου δίδεται η δυνατότητα να έχεις μια πραγματική εικόνα του έργου που σχεδιάζεις , να διαπιστώσεις πιθανά λάθη ή να θαυμάσεις την μοναδικότητα του έργου σου πριν ακόμα υλοποιηθεί. Το σύνολο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών αυτών παρέχονται από το γραφείο μας , ενώ εξελίσσουμε καθημερινά την παροχή υπηρεσιών στο επίπεδο αυτό.

Στατικές μελέτες κτιρίων από οπλισμένο σκυρόδεμα.
Το να μπορείς να παρουσιάσεις και να υπολογίσεις μια στατική μελέτη είναι σύνηθες. Το να μπορείς να μελετήσεις ένα στατικό φορέα ,να δώσεις κατάλληλες διατομές και να επιτύχεις την μέγιστη δυνατή ασφάλεια παράλληλα με την μέγιστη δυνατή οικονομία , απαιτεί βαθιά γνώση του αντικειμένου , πάθος για την εργασία αυτή που εκτελείται από Διπλωματούχους Πολιτικούς Μηχανικούς –στελέχη της εταιρείας μας.

Στατικές μελέτες κτιρίων από μεταλλικούς φορείς ή σύμμεικτες κατασκευές.
Η νέα εποχή στον τομέα των κατασκευών απαιτεί την μελέτη κτιρίων από μεταλλικό σκελετό ή σύμμεικτες κατασκευές. Διαθέτοντας τα κατάλληλα στατικά προγράμματα και κυρίως το έμπειρο δυναμικό μπορούμε να μελετήσουμε κτίρια αυτής της μορφής δίδοντας πολύτιμες συμβουλές στους πελάτες μας και μελέτες που συνδυάζουν απόλυτα την ασφάλεια με την οικονομία.

Μηχανολογικές Μελέτες κοινών ή και ειδικών κτιριακών έργων.
Ο Ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός ενός κτιρίου μπορεί να εξομοιωθεί με την λειτουργία της καρδιάς στο ανθρώπινο σώμα. Όπως στον σχεδιασμό της καρδιάς θεωρητικά δεν επιτρέπονται αρρυθμίες , ακριβώς με την ίδια λογική ο σχεδιασμός της ηλεκτρομηχανολογικής εγκατάστασης οφείλει και πρέπει να είναι ακριβής ώστε μην προκύπτουν αρρυθμίες στην εφαρμογή του συστήματος κατά την διάρκεια της λειτουργίας του. Η εταιρεία μπορεί να εγγυηθεί την πιστότητα των ηλεκτρομηχανολογικών μελετών της.

Μελέτες Κ.ΕΝ.Α.Κ. (Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων)
Το να μπορεί ένα κτιριακό έργο εκτός από το να είναι λειτουργικό , επιβλητικό και προσαρμοσμένο στο περιβάλλον , να είναι ταυτόχρονα φιλικό προς το περιβάλλον εξοικονομώντας ενεργειακούς πόρους δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί. Από την πλευρά μας αξιοποιούμε στο μέγιστο τις δυνατότητες που μας δίδει η νέα Ελληνική Νομοθεσία μελετώντας όλες τις λεπτομέρειες που υπεισέρχονται στον σχεδιασμό κτιριακών έργων με αποτέλεσμα , την μελέτη κτιρίων που είναι φιλικά προς το –δυστυχώς- άναρχα δομημένο περιβάλλον.

Τεχνικές μελέτες για επενδύσεις και επιδοτήσεις Αναπτυξιακών Νόμων.
Έχουμε την δυνατότητα να εκπονήσουμε προϋπολογισμούς για ένταξη σε Αναπτυξιακούς Νόμους και Ευρωπαϊκά προγράμματα γνωρίζοντας πολύ καλά την τεχνική σύνταξης αυτών.

Μελέτες εφαρμογής με αναλυτικές κοστολογήσεις τεχνικών έργων και αναλυτικά χρονοδιαγράμματα κατασκευής αυτών.
Σε περίπτωση τεχνικών έργων με ιδιαίτερες απαιτήσεις μελετών , μπορούμε να παραδώσουμε μελέτες εφαρμογής με όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες που απαιτούνται για την απρόσκοπτη κατασκευή του εν λόγω έργου. Οι μελέτες αυτές μπορούν να συνοδεύονται από αναλυτικές κοστολογήσεις και χρονοδιαγράμματα , εκμεταλλευόμενοι το γεγονός της τεράστιας κατασκευαστικής μας εμπειρίας.

Πακέτο παρακολούθησης οικοδομικού έργου με αυτεπιστασία.
Πρόκειται για μια καινοτόμα ιδέα της εταιρεία μας , με βάση την οποία μπορούμε να σας παραδώσουμε αναλυτικό πακέτο υπολογισμών ποσοτήτων και τιμών με το οποίο μπορείτε να παρακολουθείτε τις εργασίες κατασκευής του έργου σας (αυτεπιστασία). Με τον τρόπο αυτό έχετε την δυνατότητα να συνεργασθείτε με το γραφείο μας στον τομέα αυτό , ενώ παράλληλα λαμβάνεται υπηρεσίες (έκδοσης οικοδομικής άδειας , επίβλεψης , κατασκευής) από άλλους συναδέλφους Μηχανικούς.

Άδειες λειτουργίας καταστημάτων.
Αναλαμβάνουμε όλη την γραφειοκρατική διαδικασία για την έκδοση άδειας λειτουργίας του καταστήματος σας , χωρίς την παραμικρή ανάμιξη από την πλευρά σας.

Εγκρίσεις ΕΟΤ.
Αναλαμβάνουμε το σύνολο των διαδικασιών που πιθανά απαιτούνται για κάθε είδους έγκριση από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (Ε..Ο.Τ.). Με βάση την σφαιρική τεχνογνωσία του αντικειμένου μπορούμε να δώσουμε λύσεις σε όποιο πρόβλημα και αν προκύψει , στα πλαίσια της νομιμότητας.

Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Έχοντας εκπονήσει σημαντικές Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τεχνικά έργα στην περιοχή μας , αναλαμβάνουμε την εκπόνηση καθώς και την διαδικασία ολοκλήρωσης της έγκρισης αυτών.

Κυκλοφοριακές συνδέσεις.
Το να μπορείς να εξέρχεσαι και να εισέρχεσαι στην ιδιοκτησία σου με ασφάλεια εκτός του ότι επιβάλλεται από την ισχύουσα νομοθεσία είναι και θέμα προσωπικής αλλά και κοινωνικής ασφάλειας. Από την πλευρά μας , γνωρίζοντας σε βάθος την νομοθεσία που διέπουν συνδέσεις , αναλαμβάνουμε την εκπόνηση αντίστοιχων μελετών.

Μεταβολές Κτηματολογίου.
Διαθέτοντας την βάση του κτηματολογίου στην ευρύτερη περιοχή Αγίου Νικολάου, μπορούμε να συντάξουμε την οποιαδήποτε μεταβολή στοιχειών απαιτηθεί προκειμένου να υπάρχει ορθή καταχώρηση των στοιχείων σας στο αρμόδιο γραφείο κτηματολογίου.

Τοπογραφικές εργασίες.
Χρησιμοποιώντας τα πλέον σύγχρονα μέσα για την τοπογραφική αποτύπωση της ιδιοκτησίας σας καθώς και την εμπειρία των Τοπογράφων μας , μπορούμε να ανταπεξέλθουμε με ακρίβεια σε οποιαδήποτε τοπογραφική ή βυθομετρική αποτύπωση μας ζητηθεί.


design1
design2

Εγγύηση Ποιότητας

εγγυημένη ποιότητα
Η εταιρεία μας παρέχει πενταετή εγγύηση, η οποία υπερβαίνει το προσδοκώμενο όριο εγγύησης εργολάβου , σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία.

Γραφεία στην Κρήτη

Άγιος Νικόλαος: Ρούσου Καπετανάκη 13, T.K. 72100, Τηλ: 2841028452, Fax:2841024993
Φόρμα Επικοινωνίας

Ηράκλειο:. 33, Σμύρνης Str, 71201, Τηλ: 2810222254


Ελούντα: Α. Παπανδρέου 50, Τηλ: 2841042004


e bannerespaEÆÅÇ180X150