Έγγραφα Μεταβίβασης Κτιρίων

Μεταβίβαση Ακινήτου

H Europlan αναλαμβάνει την διεκπεραίωση όλων των απαραίτητων εγγράφων για την μεταβίβαση ακινήτου.

Τι χρειάζεται για την μεταβίβαση ακινήτων;

Η εταιρεία μας θα σε βοηθήσει να συλλέξεις τα απαραίτητα δικαιολογητικά όσον αφορά τον τεχνικό έλεγχο του ακινήτου σου. Τα έγγραφα που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

1.     Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) : είναι το πιστοποιητικό που μετρά την ενεργειακή κατανάλωση της ιδιοκτησίας, δηλαδή την δαπάνη για θέρμανση, κλιματισμό και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης της ιδιοκτησίας σε σχέση και με τις απώλειες που παρουσιάζει η κατασκευή λόγω παλαιότητας ή λόγω των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν η όχι. Το έγγραφο αυτό κατατάσσει τα ακίνητα σε ενεργειακές κατηγορίες. Η κατάταξη πραγματοποιείται σε μια κλίμακα από το Α έως το Η, αντιπροσωπευτική της ενεργειακής κατάστασης του ακινήτου. Το πιστοποιητικό υποδεικνύει την ενεργειακή κλάση του ακινήτου και είναι απαραίτητο για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης ακίνητης ιδιοκτησίας.

2.     Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου : είναι ένας “ψηφιακός φάκελος” που περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες ενός κτιρίου ή μιας αυτοτελούς διηρημένης ιδιοκτησίας. Από τη 01/04/2022, για την ολοκλήρωση των μεταβιβάσεων ακινήτων είναι υποχρεωτική η έκδοση Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου.

Ενημέρωση ηλεκτρονικής ταυτότητας ακινήτου
Η ενημέρωση της ηλεκτρονικής ταυτότητας γίνεται κατόπιν οιασδήποτε εργασίας που αφορά παρέμβαση ή τροποποίηση στο ακίνητο σε οριζόντια ή κάθετη διηρημένη ιδιοκτησία. Για το πιο πάνω χρειάζεται οικοδομική άδεια ή έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας από Δημόσια Αρχή. 
Η ενημέρωση είναι υποχρεωτική εντός τεσσάρων μηνών από τη λήξη ισχύος της άδειας. Για την ενημέρωση υπεύθυνος είναι ο εξουσιοδοτημένος επιβλέπων μηχανικός.
Αφού ολοκληρωθεί η κατασκευή του κτιρίου και έχει πλέον εκδοθεί το πιστοποιητικό ελέγχου κατασκευής, υπόχρεος για την ενημέρωση της ταυτότητας του ακινήτου είναι ο εκάστοτε έχων την κυριότητα του κτιρίου.
Αν έχουν διενεργηθεί εργασίες σε κάποιο ακίνητο και δεν έχει ακολουθήσει η καταγραφή τους, το κτίριο θεωρείται αυθαίρετο και επιβάλλονται στον ιδιοκτήτη πρόστιμα αυθαιρέτου κατασκευής.

3.     Βεβαίωση Μηχανικού περί πολεοδομικής νομιμότητας : αποτελεί απαραίτητο δικαιολογητικό μεταβίβασης ακινήτου. Επικυρώνει πως στο ακίνητο δεν έχουν εκτελεσθεί αυθαίρετες κατασκευές που να επηρεάζουν τη δόμηση του. Σε περίπτωση που έχουν εκτελεστεί αυθαίρετες κατασκευές ή έχουν εγκατασταθεί αυθαίρετες χρήσεις, η βεβαίωση πιστοποιεί ότι αυτές έχουν τακτοποιηθεί.
Ισχύς βεβαίωσης μηχανικού
Η βεβαίωση μηχανικού/μη αυθαιρεσιών του Ν.4495/17 ισχύει για 2 μήνες και φέρει έναν ειδικό και μοναδικό αριθμό γνησιότητας στη βάση της και συνοδεύεται από τον ιστότοπο εξακρίβωσης της γνησιότητάς της.

Μεταβίβαση ακινήτου
Μεταβίβαση ακινήτου

Με τα έργα που έχει εκπονήσει η Europlan, αποδεικνύουμε την εμπειρία μας στην μεταβίβαση ακινήτου. Περιηγηθείτε στην σελίδα μας Projects

Φόρμα επικοινωνίας

Μην διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας για μια προσφορά ή οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την μεταβίβαση ακινήτου στην Κρήτη.

  Τι είπαν οι πελάτες μας

  Η συνεργασία μου με την τεχνική εταιρεία Ευρωπλάν διαρκεί χρόνια γιατί μου έχουν αποδείξει την ικανότητα τους για δημιουργία κατοικιών που ξεχωρίζουν ενώ παράλληλα είναι γνωστή η εξειδίκευση τους στις πολυτελείς εξοχικές κατοικίες, τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού όσο και σε επίπεδο κατασκευής. Προσωπικά για μένα είναι πολύ σημαντικό το να έχεις συνεργάτες το έργο των οποίων προσθέτει αξία στα χρήματα τα οποία – έτσι και αλλιώς – καλείσαι να επενδύσεις.​

  By ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

  Η ποιότητα της κατασκευής ανταποκρίθηκε απόλυτα στις προδιαγραφές και τις προσδοκίες μας. Έχουμε δεύτερο οικόπεδο στην Ελούντα και όταν έρθει η ώρα να χτίσουμε, σίγουρα θα ξανά συνεργαστούμε με την Europlan.

  By ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

  Ως ιδιοκτήτης τριών βιλλών στην περιοχή Πλάκας συστήνω χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα την τεχνική εταιρεία Ευρωπλάν για την διεκπεραίωση μελέτης αλλά και κατασκευής οποιονδήποτε τεχνικού έργου.

  By ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
  Βρείτε μας στα Social Media

  Welcome to Emaurri, a beginning of something truly wonderful! Create your beautiful new architecture or interior design site the easy way.

  This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No feed found.

  Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  Banner EUERDF
  Banner ΕΣΠΑ