Αρχιτεκτονικές Μελέτες Κατοικιών / Ξενοδοχείων / Επαγγελματικών χώρων

Αρχιτεκτονικές Μελέτες Κατοικιών, Ξενοδοχείων και Επαγγελματικών χώρων

H Εταιρεία μας αναλαμβάνει αρχιτεκτονικές μελέτες κατοικιών και την σχεδίαση από Διπλωματούχους Αρχιτέκτονες – στελέχη της εταιρείας μας – οι οποίοι αξιοποιούν με βάση την εμπειρία τους τις πληροφορίες που συλλέγουν από τον πελάτη για τις ανάγκες του και δημιουργούν μελέτες λειτουργικές, μελέτες που σέβονται το μοναδικό περιβάλλον της περιοχής όπου υλοποιούνται.

Μάθετε περισσότερα για όλη την γκάμα υπηρεσιών που προσφέρουμε.

Τι περιλαμβάνουν αρχιτεκτονικές μελέτες;

Ο σχεδιασμός των κτιρίων ξεκινάει με την αρχιτεκτονική μελέτη. Το αρχιτεκτονικό σχέδιο πρέπει να ανταποκρίνεται στα όνειρα και στις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη και να συμφωνεί με τις διατάξεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού (Γ.Ο.Κ.) και του Κτιριοδομικού Κανονισμού.
Ο Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός (Γ.Ο.Κ.) μαζί με τον Κτιριοδομικό Κανονισμό είναι η βασική νομοθεσία που διέπει την κατασκευή κτιρίων στην Ελλάδα. Το 2012 ο Γ.Ο.Κ. αντικαταστάθηκε από τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό (Ν.Ο.Κ._Ν.4067_2012).
Στη αρχιτεκτονική μελέτη καθορίζονται η κάτοψη, οι διαστάσεις και η διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων του κτιρίου, ώστε να εκπληρώνονται στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό οι επιθυμίες του πελάτη.
Επίσης καθορίζονται η κατάλληλη θέση και ο προσανατολισμός του κτιρίου μέσα στο οικόπεδο και γίνεται κατάλληλος σχεδιασμός και χωροθέτηση των ανοιγμάτων ανά προσανατολισμό ώστε να επιτευχθεί βέλτιστος ηλιασμός, φυσικός φωτισμός και αερισμός.

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει την εκπόνηση της Αρχιτεκτονικής Μελέτης ενός έργου σε φάση Αρχικής Πρότασης, Προμελέτης, Οριστικής Μελέτης και Μελέτης Εφαρμογής.

Ποια είναι τα στάδια της αρχιτεκτονικής μελέτης;

Στo στάδιο της Αρχικής Πρότασης (Concept Design) και στη Προμελέτη παρουσιάζεται μία συνοπτική εικόνα του έργου με βάση κάποιες βασικές παραδοχές (τοποθεσία, ισχύοντες όροι δόμησης, η χρήση του έργου).
Στο στάδιο αυτό η εύρεση της καλύτερης δυνατής αρχιτεκτονικής λύσης προκύπτει από τη στενή συνεργασία με τον πελάτη κατά την οποία προσπαθούμε να συνδυάσουμε τις ιδιαιτερότητες του κάθε οικοπέδου, τις ανάγκες και τις επιθυμίες του κάθε ιδιοκτήτη, αλλά και τις σύγχρονες τάσεις λειτουργικότητας και αισθητικής που εμείς θα σας προτείνουμε.
Μέσα από τη συνεργασία αυτή προσφέροντάς σας μια μεγάλη γκάμα επιλογών σας, βοηθάμε να δείτε καθαρά τις πραγματικές σας ανάγκες, αλλά και να συνειδητοποιήσετε αυτό που πραγματικά σας αρέσει, και μαζί καταστρώνουμε ένα ολοκληρωμένο κτιριολογικό πρόγραμμα άσχετα με το μέγεθος του υπό μελέτη κτιρίου.

Η Οριστική Μελέτη είναι η τελική μελέτη που θα υποβληθεί στην Πολεοδομική Υπηρεσία και περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη χωροθέτηση και τη  διαμόρφωση του έργου.
Η Μελέτη Εφαρμογής περιλαμβάνει πρόσθετες αναλυτικές κατασκευαστικές λεπτομέρειες, όπως τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, τα δομικά στοιχεία, έπιπλα, εξοπλισμό, διακοσμητικά στοιχεία.
Με την πρόσφατη εφαρμογή του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων, η αρχιτεκτονική μελέτη πρέπει να λαμβάνει υπόψη της και τα κλιματολογικά δεδομένα έτσι ώστε να βελτιώνονται οι συνθήκες διαβίωσης εντός του κτιρίου και η λειτουργία του να είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Η αρχιτεκτονική μελέτη πρέπει να γίνεται από άτομα που έχουν τις κατάλληλες γνώσεις και την κατάλληλη εκπαίδευση. Μια ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική μελέτη εκτός από το αισθητικό μέρος πρέπει να συμβαδίζει με τη στατική μελέτη, τη μελέτη των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων καθώς επίσης και με τις μελέτες της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου, της πυροπροστασίας και της ηχομόνωσης.

Το γραφείο μας αναλαμβάνει τον ολοκληρωμένο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό κτιρίων, κατοικιών και γραφείων με γνώμονα την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του διαθέσιμου χώρου, την αρμονική συνύπαρξη του κτιρίου με το υπάρχον φυσικό και οικιστικό περιβάλλον, αλλά και τις ιδιαίτερες ανάγκες και προτιμήσεις του πελάτη.

Ο σχεδιασμός κάθε νέου κτιρίου αποτελεί για εμάς, όχι μια δουλειά ρουτίνας, αλλά άλλη μια ευκαιρία για δημιουργία.
Ενδεικτικά η αρχιτεκτονική μελέτη περιλαμβάνει τα παρακάτω στοιχεία:

Συνοπτικά στοιχεία της αρχιτεκτονικής μελέτης

 • Διαγράμματα κάλυψης
 • Σχέδια κατασκευής
 • Μελέτη παθητικής πυροπροστασίας
 • Μελέτη προσβασιμότητας
 • Σχέδια λεπτομερειών σε κλίμακες
 • Τεχνική περιγραφή
Αρχιτεκτονικές Μελέτες

Φόρμα επικοινωνίας

Μην διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας για μια προσφορά ή οποιαδήποτε πληροφορία αφορά τις αρχιτεκτονικές μελέτες.

  Τι είπαν οι πελάτες μας

  Η συνεργασία μου με την τεχνική εταιρεία Ευρωπλάν διαρκεί χρόνια γιατί μου έχουν αποδείξει την ικανότητα τους για δημιουργία κατοικιών που ξεχωρίζουν ενώ παράλληλα είναι γνωστή η εξειδίκευση τους στις πολυτελείς εξοχικές κατοικίες, τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού όσο και σε επίπεδο κατασκευής. Προσωπικά για μένα είναι πολύ σημαντικό το να έχεις συνεργάτες το έργο των οποίων προσθέτει αξία στα χρήματα τα οποία – έτσι και αλλιώς – καλείσαι να επενδύσεις.​

  By ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

  Η ποιότητα της κατασκευής ανταποκρίθηκε απόλυτα στις προδιαγραφές και τις προσδοκίες μας. Έχουμε δεύτερο οικόπεδο στην Ελούντα και όταν έρθει η ώρα να χτίσουμε, σίγουρα θα ξανά συνεργαστούμε με την Europlan.

  By ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

  Ως ιδιοκτήτης τριών βιλλών στην περιοχή Πλάκας συστήνω χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα την τεχνική εταιρεία Ευρωπλάν για την διεκπεραίωση μελέτης αλλά και κατασκευής οποιονδήποτε τεχνικού έργου.

  By ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
  Βρείτε μας στα Social Media

  Welcome to Emaurri, a beginning of something truly wonderful! Create your beautiful new architecture or interior design site the easy way.

  This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No feed found.

  Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  Banner EUERDF
  Banner ΕΣΠΑ