Tοπογραφικά Διαγράμματα

Τοπογραφικά διαγράμματα

H Εταιρεία μας αναλαμβάνει τοπογραφικά διαγράμματα.

Τι είναι τα τοπογραφικά διαγράμματα;

Ένα τοπογραφικό διάγραμμα είναι μια ολοκληρωμένη τοπογραφική μελέτη, όπου αναγράφονται το εμβαδό του οικοπέδου, οι διαστάσεις του, αν οικοδομείται, πόσα μέτρα μπορεί να χτίσει ο ιδιοκτήτης, εάν υπάρχουν κτίρια μέσα σ’ αυτό, καθώς και το ποια είναι η ακριβής θέση του. Συνεπώς αποτελεί το επίσημο έγγραφο οριοθέτησης ενός ακινήτου. Όταν η ιδιοκτησία βρίσκεται εντός σχεδίου πόλεως ονομάζεται γήπεδο, ενώ αγροτεμάχιο όταν βρίσκεται εκτός σχεδίου.

Χρησιμοποιώντας σύγχρονα μέσα για την τοπογραφική αποτύπωση της ιδιοκτησίας σας καθώς και την εμπειρία των Τοπογράφων μας, μπορούμε να ανταπεξέλθουμε με ακρίβεια σε οποιαδήποτε τοπογραφική αποτύπωση μας ζητηθεί.

Σε ποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητο το τοπογραφικό διάγραμμα;

• Πράξη Χαρακτηρισμού από το Δασαρχείο 
• Άδεια Οικοδομής 
• Αγοραπωλησία Ακινήτου 
• Κατάτμηση γεωτεμαχίου 
• Διάγραμμα Γεωμετρικών Μεταβολών στο Εθνικό Κτηματολόγιο 
• Αντιρρήσεις Δασικών Χαρτών, εξαγοράς ή χρήσης δασικού χαρακτήρα εκτάσεων για γεωργική εκμετάλλευση. 
• Καθορισμό Αιγιαλού και Παραλίας 
• Περιβαλλοντικές Αδειοδοτήσεις 
• Σύσταση Κάθετης και Οριζόντιας Ιδιοκτησίας. 
• Ρύθμισης Αυθαιρέτου 

Τοπογραφικά διαγράμματα
Τοπογραφικά διαγράμματα
Τι περιέχει ένα τοπογραφικό διάγραμμα;

• Συντεταγμένες ιδιοκτησίας και εμβαδομέτρηση
Η ελάχιστη πληροφορία που οφείλει να περιέχει ένα τοπογραφικό διάγραμμα είναι τα όρια της ιδιοκτησίας και η θέση της στο χώρο. Τα τοπογραφικά διαγράμματα πλέον συντάσσονται στο σύστημα συντεταγμένων ΕΓΣΑ ’87, δίδοντας τη δυνατότητα για άμεσο εντοπισμό της ιδιοκτησίας στο χάρτη.

• Χωροθέτηση
Η ιδιοκτησία τοποθετείται διοικητικά, δηλαδή εντοπίζεται όσον αφορά τον Καλλικρατικό Δήμο, τη Δημοτική Ενότητα και την Τοπική Κοινότητα στην οποία ανήκει. Απαραίτητο το απόσπασμα 1/5000 της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού για εκτός σχεδίου ακίνητα ή το απόσπασμα ρυμοτομικού σχεδίου για τα εντός σχεδίου.

• Όροι δόμησης και χρήσεις Γης
Πραγματοποιείται πολεοδομική έρευνα, αναγράφονται οι ισχύοντες όροι δόμησης, και οι επιτρεπόμενες χρήσεις γης, σύμφωνα με ΖΟΕ (Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου) / ΣΧΟΟΑΠ (Σχέδια Χωρικής και οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης) / ΓΠΣ (Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια) 

• Έρευνα τίτλων
Ο χρόνος δημιουργίας του οικοπέδου, δηλαδή το έτος κατά το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά με τη σημερινή του μορφή/έκταση είναι κρίσιμο για τον προσδιορισμό των ισχυόντων όρων δόμησης και άρα της αρτιότητας και οικοδομησιμότητας.

• Έρευνα ειδικών συνθηκών
Αναγράφονται και περιγράφονται υποχρεωτικά διέλευση ρεμάτων, διέλευση υπέργειων γραμμών ΔΕΗ, διέλευση υπογείων αγωγών (πχ φυσικού αερίου) και η δασική πληροφορία της περιοχής.

• Ειδικές ζώνες προστασίας
Ειδικά για τα εντός σχεδίου ακίνητα, ερευνάται η εμπλοκή με ζώνες ειδικής προστασίας όπως NATURA, RAMSAR, Καταφύγια άγριας Ζωής κ.ά., όπου τυχόν αλληλεπίδραση θέτει σημαντικούς περιορισμούς ως προς την αξιοποίηση τους.

• Δασική πληροφορία
Ερευνάται και αναγράφεται σε σχετική δήλωση το δασικό καθεστώς του ακινήτου. Για τη χρήση του τοπογραφικού σε έκδοση αδειών και αλλού πρέπει να αποτυπώνεται και ο αριθμός και το είδος των δέντρων εντός της ιδιοκτησίας.

• Αποτύπωση επικειμένων
Ακριβής αποτύπωση κτισμάτων, κάθε είδους κατασκευής, κατασκευών διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου και γενικότερα ό,τι περιλαμβάνεται εντός των ορίων της ιδιοκτησίας.

• Δήλωση αρτιότητας και οικοδομησιμότητας (Δήλωση Ν.651/1977)

Το σημαντικότερο ίσως στοιχείο του τοπογραφικού διαγράμματος, το οποίο και καθορίζει την αξία του ακινήτου, αφού επιβεβαιώνει την οικοδομησιμότητα του.

• Δήλωση Ν. 1337/1983

Αφορά τις υποχρεώσεις του ακινήτου σε εισφορά και γη, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό καθεστώς.

Τοπογραφικά διαγράμματα
Τοπογραφικά διαγράμματα
Φόρμα επικοινωνίας

Μην διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας για μια προσφορά ή οποιαδήποτε πληροφορία αφορά τα τοπογραφικά διαγράμματα.

  Τι είπαν οι πελάτες μας

  Η συνεργασία μου με την τεχνική εταιρεία Ευρωπλάν διαρκεί χρόνια γιατί μου έχουν αποδείξει την ικανότητα τους για δημιουργία κατοικιών που ξεχωρίζουν ενώ παράλληλα είναι γνωστή η εξειδίκευση τους στις πολυτελείς εξοχικές κατοικίες, τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού όσο και σε επίπεδο κατασκευής. Προσωπικά για μένα είναι πολύ σημαντικό το να έχεις συνεργάτες το έργο των οποίων προσθέτει αξία στα χρήματα τα οποία – έτσι και αλλιώς – καλείσαι να επενδύσεις.​

  By ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

  Η ποιότητα της κατασκευής ανταποκρίθηκε απόλυτα στις προδιαγραφές και τις προσδοκίες μας. Έχουμε δεύτερο οικόπεδο στην Ελούντα και όταν έρθει η ώρα να χτίσουμε, σίγουρα θα ξανά συνεργαστούμε με την Europlan.

  By ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

  Ως ιδιοκτήτης τριών βιλλών στην περιοχή Πλάκας συστήνω χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα την τεχνική εταιρεία Ευρωπλάν για την διεκπεραίωση μελέτης αλλά και κατασκευής οποιονδήποτε τεχνικού έργου.

  By ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
  Βρείτε μας στα Social Media

  Welcome to Emaurri, a beginning of something truly wonderful! Create your beautiful new architecture or interior design site the easy way.

  This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No feed found.

  Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  Banner EUERDF
  Banner ΕΣΠΑ