Μη κατηγοριοποιημένοΟδηγός για την Κατασκευή Βίλας στην Κρήτη
Οδηγός για την Κατασκευή Βίλας στην Κρήτη

Οδηγός για την Κατασκευή Βίλας στην Κρήτη

Σε αυτό το άρθρο, αναλύουμε τις απαιτήσεις και τα οφέλη για την κατασκευή βίλας στην Κρήτη. Η Europlan, μια βραβευμένη τεχνική εταιρεία με έδρα την Κρήτη σας καθοδηγεί στα βήματα και τα πλεονεκτήματα.

Η Κρήτη αποτελεί το μεγαλύτερο νησί στην Ελλάδα και το πέμπτο μεγαλύτερο στην Μεσόγειο. Η Κρήτη είναι ένας τόπος ευλογημένος που έχει να προσφέρει πολλά οφέλη σε κάποιον που θέλει να κατασκευάσει ένα σπίτι. 

Κατασκευή Βίλας στην Κρήτη: Στάδια
Αγορά οικοπέδου
Οδηγός για την Κατασκευή Βίλας στην Κρήτη

Το πρώτο στάδιο στην κατασκευή βίλας στην Κρήτη είναι η επιλογή του οικοπέδου. Είτε έχετε ήδη στην διάθεση σας έναν οικόπεδο, είτε σκοπεύετε να αγοράσετε, σας συνιστούμε να δώσετε έμφαση σε ορισμένους παράγοντες.

Κλίση και ποιότητα του εδάφους: Η κλίση του εδάφους θα επηρεάσει το κόστος της θεμελίωσης. Η ποιότητα του εδάφους θα επηρεάσει την αντοχή του κτιρίου και το κόστος της κατασκευής.
Τίτλοι ιδιοκτησίας: Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το οικόπεδο που κατέχετε ή αγοράζετε είναι νόμιμο και ότι δεν υπάρχουν εκκρεμότητες.
Από την εμπειρία μας στην Europlan, η σωστή επιλογή του οικοπέδου επιφέρει μείωση του κόστους κατασκευής. Οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι στρέφονται περισσότερα στην θέα και το τοπίο, αγνοώντας άλλους βασικούς παράγοντες.

Η Europlan σας προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις, από την αναζήτηση της σωστής τοποθεσίας, την εκπόνηση μελετών εως και την έκδοση των κατάλληλων αδειών γλυτώνοντας σας χρόνο και κόπο. Η εταιρεία μας έχει εκπονήσει πολλά έργα από κατασκευή βίλας, κατοικιών, ξενοδοχείων και ανακαινίσεις.

Οικοδομική Άδεια
Οδηγός για την Κατασκευή Βίλας στην Κρήτη

Μετά την εύρεση του οικοπέδου, το επόμενο βασικό βήμα πριν την κατασκευή είναι η έκδοση οικοδομικής άδειας. Η άδεια δόμησης όπως ονομάζεται στην Ελλάδα, είναι ένα επίσημο έγγραφο που σας δίνει την άδεια να χτίσετε σε γη ή να κάνετε αλλαγές σε υπάρχον κτήριο.

Εγκρίνεται από την πολεοδομία στο δήμο της περιοχής σας. Η άδεια δόμησης συνοδεύεται από μελέτες εξουσιοδοτημένου μηχανικού που πρέπει να είναι σύμφωνες με τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό (Νόμος 4067/2012).

Η Europlan είναι μια τεχνική εταιρεία που απαρτίζεται από πολιτικούς μηχανικούς και αρχιτέκτονες και παρέχει όλες τις νόμιμες υπηρεσίες για την έκδοση των απαραίτητων αδειών.

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την έκδοση οικοδομικής άδειας, διαβάστε το σχετικό μας άρθρο

Εκσκαφές & Χωματουργικά
Οδηγός για την Κατασκευή Βίλας στην Κρήτη

Η εκσκαφή είναι η διαδικασία αφαίρεσης του εδάφους από ένα οικόπεδο για να κατασκευαστεί ένα σπίτι. Η εκσκαφή γίνεται συνήθως με μηχανήματα, όπως εκσκαφέας, φορτωτής και dumper. Το έδαφος που αφαιρείται από την εκσκαφή χρησιμοποιείται συνήθως για την κατασκευή του δρόμου πρόσβασης στο οικόπεδο ή για την δημιουργία σωλήνων και καλωδίων.

Η εκσκαφή είναι ένα σημαντικό στάδιο της κατασκευής ενός σπιτιού. Είναι σημαντικό να γίνει σωστά για να διασφαλιστεί ότι το σπίτι θα είναι ασφαλές και σταθερό.

Ορισμένοι από τους παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την εκσκαφή περιλαμβάνουν:

 • Το μέγεθος και το σχήμα του σπιτιού
 • Το είδος του εδάφους
  Το επίπεδο του υπόγειου νερού
 • Η εγγύτητα σε άλλα κτίρια ή δομές
 • Οι τοπικές πολεοδομικές διατάξεις
Θεμελίωση
Οδηγός για την Κατασκευή Βίλας στην Κρήτη

Η θεμελίωση είναι το τμήμα ενός κτιρίου που βρίσκεται κάτω από το έδαφος και υποστηρίζει το βάρος του κτιρίου. Η θεμελίωση είναι κατασκευασμένη από υλικά που είναι ανθεκτικά στην υγρασία και την σήψη και πρέπει να είναι σε θέση να αντέξει το βάρος του κτιρίου, το βάρος των ανθρώπων και των επίπλων, καθώς και τους ανέμους και τους σεισμούς.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι θεμελιώσεων, οι οποίοι επιλέγονται ανάλογα με το είδος του εδάφους, το μέγεθος και το σχήμα του κτιρίου, το βάρος του κτιρίου και το επίπεδο του υπόγειου νερού. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι θεμελιώσεων είναι:

 • Στερεά θεμελίωση: Η στερεά θεμελίωση είναι κατασκευασμένη από σκυρόδεμα και είναι το πιο κοινό είδος θεμελίωσης. Η στερεά θεμελίωση είναι κατάλληλη για κτίρια που είναι κατασκευασμένα σε συμπαγές έδαφος.
 • Πλάκα θεμελίωσης: Η πλάκα θεμελίωσης είναι κατασκευασμένη από σκυρόδεμα και είναι πιο λεπτή από τη στερεά θεμελίωση. Η πλάκα θεμελίωσης είναι κατάλληλη για κτίρια που είναι κατασκευασμένα σε εδάφη με χαμηλή φέρουσα ικανότητα.
 • Σωληνωτή θεμελίωση: Η σωληνωτή θεμελίωση είναι κατασκευασμένη από τσιμεντένιες σωλήνες που τοποθετούνται στο έδαφος και γεμίζονται με σκυρόδεμα. Η σωληνωτή θεμελίωση είναι κατάλληλη για κτίρια που είναι κατασκευασμένα σε εδάφη με υψηλό επίπεδο υπόγειου νερού.
 • Πλάκα θεμελίωσης με πασσάλους: Η πλάκα θεμελίωσης με πασσάλους είναι μια συνδυασμένη θεμελίωση που αποτελείται από μια πλάκα θεμελίωσης και πασσάλους που τοποθετούνται στο έδαφος. Η πλάκα θεμελίωσης με πασσάλους είναι κατάλληλη για κτίρια που είναι κατασκευασμένα σε εδάφη με υψηλό επίπεδο υπόγειου νερού ή σε εδάφη που είναι επιρρεπή σε σεισμούς.

Η θεμελίωση είναι ένα σημαντικό μέρος ενός κτιρίου και είναι σημαντικό να γίνει σωστά για να διασφαλιστεί ότι το κτίριο θα είναι ασφαλές και σταθερό.

Κατασκευής βίλας στην Κρήτη: Πλεονεκτήματα του νησιού
Οδηγός για την Κατασκευή Βίλας στην Κρήτη

Κλίμα

Η Κρήτη έχει ένα μεσογειακό κλίμα, με ήπιους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια. Η μέση θερμοκρασία τον χειμώνα είναι 10-15°C και τον καλοκαίρι είναι 25-30°C. Οι βροχές είναι συχνές το χειμώνα, αλλά είναι περιορισμένες το καλοκαίρι. Αυτό το καθιστά ένα ιδανικό μέρος για να ζήσετε, ανεξάρτητα από την ηλικία σας.

Φύση

Η Κρήτη είναι ένα καταπράσινο νησί, με βουνά, λίμνες, ποτάμια και παραλίες. Τα βουνά της Κρήτης είναι τα ψηλότερα της Ελλάδας και προσφέρουν στους κατοίκους της μια ποικιλία επιλογών για δραστηριότητες στη φύση, όπως πεζοπορία, ορειβασία, αναρρίχηση και ποδηλασία. Οι λίμνες της Κρήτης είναι ιδανικές για κολύμπι, ψάρεμα και ιστιοπλοΐα. Τα ποτάμια της Κρήτης είναι γεμάτα με ψάρια και προσφέρουν στους κατοίκους της μια ποικιλία επιλογών για δραστηριότητες, όπως ψάρεμα, ράφτινγκ και καγιάκ. Οι παραλίες της Κρήτης είναι από τις πιο όμορφες της Ελλάδας και προσφέρουν στους κατοίκους της μια ποικιλία επιλογών για χαλάρωση, κολύμπι, ηλιοθεραπεία και θαλάσσια σπορ.

Κοινωνία

Η Κρήτη είναι ένα φιλόξενο νησί, με μια πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Οι κάτοικοι της Κρήτης είναι φιλικοί και εξυπηρετικοί, και προσφέρουν μια ζεστή ατμόσφαιρα για να ζήσει κανείς. Η Κρήτη είναι γνωστή για την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά, που περιλαμβάνει αρχαία μνημεία, βυζαντινές εκκλησίες, μουσεία και παραδοσιακά χωριά.

Εκπαίδευση

Η Κρήτη διαθέτει ένα καλό σύστημα εκπαίδευσης, με δημόσια και ιδιωτικά σχολεία όλων των βαθμίδων. Αυτό δίνει στους κατοίκους της την ευκαιρία να έχουν μια καλή εκπαίδευση, η οποία τους δίνει τη δυνατότητα να πετύχουν στη ζωή τους. Τα δημόσια σχολεία της Κρήτης είναι δωρεάν και προσφέρουν υψηλής ποιότητας εκπαίδευση. Τα ιδιωτικά σχολεία της Κρήτης είναι πιο ακριβά, αλλά προσφέρουν μια πιο εξατομικευμένη εκπαίδευση.

Υγεία

Η Κρήτη διαθέτει ένα καλό σύστημα υγείας, με δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία και ιατρεία. Αυτό δίνει στους κατοίκους της την ασφάλεια ότι θα έχουν πρόσβαση σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη, αν χρειαστεί. Τα δημόσια νοσοκομεία της Κρήτης είναι δωρεάν και προσφέρουν υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη. Τα ιδιωτικά νοσοκομεία της Κρήτης είναι πιο ακριβά, αλλά προσφέρουν μια πιο εξατομικευμένη υγειονομική περίθαλψη.

Οικονομία

Η Κρήτη είναι μια αναπτυσσόμενη οικονομία, με μια ποικιλία οικονομικών δραστηριοτήτων, όπως ο τουρισμός, η γεωργία, η κτηνοτροφία και η βιομηχανία. Αυτό δίνει στους κατοίκους της την ευκαιρία να βρουν εργασία και να έχουν μια καλή οικονομική κατάσταση. Ο τουρισμός είναι ο κύριος οικονομικός τομέας της Κρήτης. Η Κρήτη προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, που ξοδεύουν χρήματα σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, καταστήματα και δραστηριότητες. Η γεωργία είναι ένας άλλος σημαντικός οικονομικός τομέας της Κρήτης. Η Κρήτη παράγει μια ποικιλία αγροτικών προϊόντων, όπως ελαιόλαδο, κρασί, φρούτα και λαχανικά. Η κτηνοτροφία είναι επίσης ένας σημαντικός οικονομικός τομέας της Κρήτης. Η Κρήτη παράγει μια ποικιλία ζωικών προϊόντων, όπως κρέας, γάλα και τυρί. Η βιομηχανία είναι ένας σχετικά νέος οικονομικός τομέας της Κρήτης. Η Κρήτη παράγει μια ποικιλία βιομηχανικών προϊόντων, όπως τρόφιμα, ποτά, τσιγάρα, υφάσματα και είδη οικιακής χρήσης.

Φόρμα επικοινωνίας

Μην διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την αγορά ακινήτου και κατασκευή στην Κρήτη. Δείτε το σύνολο των υπηρεσιών που προσφέρουμε.

  Τι είπαν οι πελάτες μας

  Η συνεργασία μου με την τεχνική εταιρεία Ευρωπλάν διαρκεί χρόνια γιατί μου έχουν αποδείξει την ικανότητα τους για δημιουργία κατοικιών που ξεχωρίζουν ενώ παράλληλα είναι γνωστή η εξειδίκευση τους στις πολυτελείς εξοχικές κατοικίες, τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού όσο και σε επίπεδο κατασκευής. Προσωπικά για μένα είναι πολύ σημαντικό το να έχεις συνεργάτες το έργο των οποίων προσθέτει αξία στα χρήματα τα οποία – έτσι και αλλιώς – καλείσαι να επενδύσεις.​

  By ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

  Η ποιότητα της κατασκευής ανταποκρίθηκε απόλυτα στις προδιαγραφές και τις προσδοκίες μας. Έχουμε δεύτερο οικόπεδο στην Ελούντα και όταν έρθει η ώρα να χτίσουμε, σίγουρα θα ξανά συνεργαστούμε με την Europlan.

  By ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

  Ως ιδιοκτήτης τριών βιλλών στην περιοχή Πλάκας συστήνω χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα την τεχνική εταιρεία Ευρωπλάν για την διεκπεραίωση μελέτης αλλά και κατασκευής οποιονδήποτε τεχνικού έργου.

  By ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
  Βρείτε μας στα Social Media

  Αφήστε μια απάντηση

  Welcome to Emaurri, a beginning of something truly wonderful! Create your beautiful new architecture or interior design site the easy way.

  This error message is only visible to WordPress admins

  Error: No feed found.

  Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  Banner EUERDF
  Banner ΕΣΠΑ